Syrop z cykorii
Korzeń cykorii pochodzi z rośliny o jasnoniebieskich kwiatach, która należy do rodziny mniszka lekarskiego. Jest używany od wieków w kuchni i medycynie tradycyjnej i jest powszechnie stosowany jako alternatywa dla kawy ze względu na podobny smak i kolor. Mówi się, że błonnik z tego korzenia ma liczne korzyści zdrowotne i jest często pozyskiwany do stosowania jako dodatek do żywności. Syrop z korzenia cykorii jest delikatnie ekstrahowany ze świeżych korzeni cykorii i jest produktem całkowicie naturalnym. Ten delikatny syrop, który ma lepkość nektaru podobną do miodu. Ponadto ma niski indeks glikemiczny (IG) i naukowo udowodniono, że utrzymuje niski poziom cukru we krwi, co oznacza, że nie ma skoku poziomu cukru we krwi i późniejszego załamania. Oznacza to, że syrop z korzenia cykorii może być spożywany przez diabetyków lub każdego, kto monitoruje spożycie cukru. Nie tylko to, ale ponieważ jest całkowicie roślinny, syrop z korzenia cykorii jest odpowiedni dla wegan.