Kliknij tutaj aby przejść do BrainMarket.cz

Syrop z agawy

Klasyfikacja:

Agawa jest sukulentem, który rośnie głównie w Meksyku i w swojej naturalnej postaci ma silne właściwości przeciwutleniające. Syrop pochodzi z płynu wewnątrz niebieskiej agawy, która jest uprawiana na polach i zbierana, gdy rośliny osiągną pożądany rozmiar. Płyn jest najpierw ekstrahowany z rośliny, a następnie filtrowany. Sok jest następnie podgrzewany w celu rozbicia złożonych cukrów na proste. Po zakończeniu gotowania agawa jest ponownie filtrowana.

Agawa zawiera izoflawony, fitochemikalia, które wykazały pozytywne korzyści zdrowotne. Jest również bogata w inulinę, polisacharyd, który ma właściwości podobne do rozpuszczalnego błonnika. Jest więc jednym z wysokiej jakości prebiotyków. Chociaż agawa ma niski indeks glikemiczny, jest o 30% słodsza niż cukier, więc będziesz potrzebować mniejszej ilości, aby osiągnąć ten sam smak.

Znajdź kompozycję

1 2 3 4 5 6 a b c d e f g h i j k l m n o p q r s t u v w x y z