Kliknij tutaj aby przejść do BrainMarket.cz

Spirulina

Klasyfikacja:
Další názvy:
Arthrospira
Spirulina to wyporne nitkowate glony karpiowate o cylindrycznych komórkach. Spirulina to cyjanobakteria, która jest często określana jako sinica. Jest to jeden z superfoods, który zawiera duże ilości ważnych składników odżywczych, witamin i minerałów, ale o niskiej zawartości kalorii i tłuszczu. Zawiera mnóstwo antyoksydantów, białka, witamin B1, B2, B3, miedzi, żelaza, magnezu, potasuorazmanganu.

Spirulina posiada antyoksydantyiprzeciwzapalnedziałania. Pomaga obniżyć poziom cholesterolu we krwi, pomaga obniżyć ciśnienie krwi. Może zwiększyć poziom hemoglobiny we krwi, zzmniejsza objawy chorób alergicznych, zpoprawy wydajności i wytrzymałości. Ta zielona alga jest bogata w białko, dlatego znajduje się w czołówce żywności o najwyższej zawartości białka, stanowiąc do 70% jego zawartości.

Podwyższenie temperatury, gazy, senność, wysypka i swędzenie skóry mogą wystąpić podczas przyjmowania spiruliny.
Osoby z alergią na wodorosty, jod nie powinny przyjmować spiruliny. Kobiety w ciąży i karmiące piersią powinny skonsultować się z lekarzem przed jej zażyciem.

Znajdź kompozycję

1 2 3 4 5 6 a b c d e f g h i j k l m n o p q r s t u v w x y z