Smocza Krew
Klasyfikacja:
Další názvy:
Racurana, Drago, Sangre de Drago, Croton lechleri
Drzewo Sangre de Drago jest drzewem pochodzącym z tropikalnych regionów Amazonii. Dorasta do 20 metrów wysokości i jest wyjątkowe ze względu na swój sok, który ma wiele właściwości leczniczych. Płyn ten nazywany jest smoczą krwią i może być stosowany wewnętrznie, ale równie dobrze nadaje się do użytku zewnętrznego. Zawiera alkaloid taspin, który przyspiesza gojenie się ran. Smocza krew ma właściwości przeciwzapalne, przeciwutleniające i przeciwwirusowe i jest bardzo skuteczna w leczeniu różnego rodzaju urazów. strong> Smocza krew jest również znana z promowania produkcji kolagenu. Jest również stosowana w leczeniu wrzodów, półpaśca, półpaśca, egzemy, chorób przyzębia, grypy, reumatyzmu i hemoroidów. Wewnętrznie, smocza krew może być stosowana w leczeniu choroby Leśniowskiego-Crohna, biegunki zakaźnej.
Blog
Kurkuma dla zdrowia: Co powinieneś wiedzieć o kurkuminie
Kurkuma, znana również jako "złota przyprawa", jest korzeniem rośliny Curcuma longa, która pochodzi z Azji Południowo-Wschodniej. Ta żółta przyprawa jest nie tylko istotną częścią kuchni indyjskiej, ale słynie również z korzyści zdrowotnych, które wynikają głównie z aktywnego składnika kurkuminy. W ostatnich latach kurkuma i kurkumina zyskały wiele uwagi ze względu na swoje potencjalne korzyści zdrowotne, które obejmują wzmocnienie układu odpornościowego, zarządzanie procesami zapalnymi i wiele innych.
L-teanina: aminokwas zapewniający spokój i skupienie
L-teanina to aminokwas najczęściej występujący w liściach zielonej herbaty. W naturalny sposób promuje spokój bez powodowania senności i jest znany ze swojego wpływu na relaksację, poprawę koncentracji i zmniejszenie stresu. Dlatego też staje się coraz bardziej popularnym suplementem diety, występującym zarówno w naturalnych herbatach, jak i kapsułkach.
Kolagen: dla jędrnej skóry i zdrowych stawów
Kolagen jest niezbędnym białkiem budulcowym w organizmie, które jest niezbędne dla zdrowia skóry, stawów, kości i wielu innych tkanek. Stanowi on około 30% wszystkich białek w naszym organizmie i choć ciało naturalnie go produkuje, jego produkcja spada wraz z wiekiem. Skutkiem tego jest utrata jędrności skóry, większa podatność na zmarszczki oraz osłabienie stawów i kości.
Kakao: Bogate źródło przeciwutleniaczy i korzyści zdrowotnych
Kakao, główny składnik czekolady, jest obecnie znane jako "superżywność" ze względu na swoją wartość odżywczą i wiele korzyści zdrowotnych, jakie przynosi. Aztekowie i Majowie używali kakao nie tylko jako przysmaku, ale także jako środka leczniczego, a współczesne badania naukowe potwierdzają, że jest ono cennym źródłem przeciwutleniaczy, flawonoidów i minerałów.