Kliknij tutaj aby przejść do BrainMarket.cz

Siara

Klasyfikacja:
Další názvy:
Siara
Siara inaczej nazywana colostrum to pierwszy płyn wytwarzany przez organizmy ssaków kilka godzin po urodzeniu, jest to płyn mleczny, który powstaje przed rozpoczęciem produkcji mleka matki. Ma gęstszą konsystencję i lekko żółtawy kolor ze względu na wyższą zawartość beta karotenu. Jest bardzo pożywna i zawiera wysoki poziom przeciwciał, które mogą zwalczać infekcje i bakterie.Siara może być również znaleziona jako suplement diety i może być przyjmowana w wieku dorosłym.Jest to siara bydlęca, która jest najbardziej podobna do ludzkiej siary. Ksiara zawiera wiele bioaktywnych substancji, które zwiększają odporność, czyniąc ją najważniejszą we wczesnych dniach ssaków.
Jedną z najważniejszych substancji w colostrum są immunoglobuliny, które są w rzeczywistości przeciwciałami, które znacznie wzmacniają układ odpornościowy.
Z witamin znajdziemy w colostrum witaminy z grupy B2, B9, B12 (biorące udział w prawidłowym funkcjonowaniu układu nerwowego), a także witaminy z grupy A i D. Zawiera laktoferynę, hormony wzrostu i minerały, zwłaszcza wapń, potas, sód, cynk i magnez.

Colostrum bierze udział w leczeniu trombocytopenii (zmniejszenie liczby płytek krwi we krwi), anemii, stwardnienia rozsianego lub zespołu zmęczenia. To właśnie immunoglobuliny są pierwszymi w naszym organizmie, które napotykają patogeny, infekcje, alergie i toksyczne cząsteczki. Wspiera prawidłowy rozwój i wzrost noworodków. Promuje zdrowie jelit, leczy choroby zakaźne i biegunkę. Działa zapobiegawczo przeciwko przeziębieniom i grypie. Zwiększa energię.

Znajdź kompozycję

1 2 3 4 5 6 a b c d e f g h i j k l m n o p q r s t u v w x y z

Blog

Fisetyna: nowa nadzieja dla zdrowia komórek
Fisetyna: nowa nadzieja dla zdrowia komórek
Fisetyna jest naturalnym flawonoidem występującym w niektórych owocach i warzywach, takich jak truskawki, jabłka, kiwi, pomidory i cebula. Związek ten cieszy się rosnącym zainteresowaniem ze względu na jego potencjalne korzyści zdrowotne, szczególnie w obszarach starzenia się i wspierania funkcji komórkowych.
Błędy w pielęgnacji skóry
Błędy w pielęgnacji skóry
Właściwa pielęgnacja skóry jest kluczem do zdrowego i promiennego wyglądu. Jednak wiele osób popełnia błędy, które mogą uszkodzić lub pogorszyć stan skóry. Przyjrzyjmy się najczęstszym błędom, których należy unikać.
Prebiotyki: odżywianie dla jelit i zdrowia
Prebiotyki: odżywianie dla jelit i zdrowia
Prebiotyki są jednym z najważniejszych czynników w utrzymaniu zdrowego układu trawiennego. W przeciwieństwie do probiotyków, które są bezpośrednio żywymi mikroorganizmami, prebiotyki są niestrawnym składnikiem żywności, który służy jako pożywienie dla pożytecznych bakterii w jelitach. Dlaczego są one tak ważne i gdzie możemy je znaleźć?
Naturalne substancje słodzące: Zdrowsza alternatywa dla cukru
Naturalne substancje słodzące: Zdrowsza alternatywa dla cukru
Naturalne słodziki stają się coraz bardziej popularne jako alternatywa dla rafinowanego cukru. Oferują one słodki smak, ale często o niższej zawartości kalorii i lepszych właściwościach odżywczych. Ponadto mogą być łagodniejsze dla naszego organizmu i mniej obciążać poziom cukru we krwi. Jakie są rodzaje naturalnych substancji słodzących i co je wyróżnia?