S-Acetyl Glutathione
Klasyfikacja:
Glutation, który jest uważany za matkę wszystkich przeciwutleniaczy i wzmacnia układ odpornościowy, pomaga naszym ciałom zachować zdrowie. Glutation nie tylko chroni nas przed niektórymi rodzajami chorób, ale także leczy problemy poznawcze, od autyzmu po chorobę Alzheimera i wiele innych problemów zdrowotnych. W rzeczywistości utrzymanie wysokiego poziomu glutationu jest niezbędne do radzenia sobie z przewlekłymi chorobami i powrotu do zdrowia.
S-Acetyl Glutathione jest prekursorem glutationu, aminokwasu, który chroni organizm przed stresem oksydacyjnym, wzmacnia układ odpornościowy, chroni nerki i wątrobę, pomaga w detoksykacji organizmu z metali ciężkich i toksyn, promuje energię komórkową i zmniejsza stan zapalny w organizmie. Znacząco wspierając układ odpornościowy, jest odpowiedni dla każdego jako ochrona przed infekcjami, ale także dla osób cierpiących na stres lub wyczerpanie.
Glutation to niewielki peptyd, którego cząsteczka składa się z trzech aminokwasów: kwasu glutaminowego, cysteiny i glicyny. Glutation jest najsilniejszym przeciwutleniaczem i jest wytwarzany przez każdą komórkę w organizmie, ale jest szczególnie ważny w wątrobie. Bierze udział w usuwaniu reaktywnych form tlenu (wolnych rodników) stale wytwarzanych w metabolizmie czerwonych krwinek (w mitochondriach) i chroni je przed uszkodzeniem oksydacyjnym. Tak więc wyższy poziom glutationu w komórkach jest związany z wyższą produkcją energii komórkowej i zdrowiem komórek. Glutation odgrywa również ważną rolę w funkcjonowaniu układu odpornościowego i procesie detoksykacji.
S-acetyl glutation jest odpowiedni dla osób:
- cierpiących z powodu stresu i wyczerpania.
- Koncentruje się na pozbyciu się toksyn, kondycjonowaniu wątroby, energii komórkowej, wsparciu odporności i równowadze hormonalnej.
Nasza własna produkcja glutationu spada wraz z wiekiem. Produkcja glutationu spada również z powodu złej diety, nadużywania alkoholu, stresu, infekcji, toksyn lub zanieczyszczenia środowiska. Przy niskim poziomie glutationu w organizmie stajemy się bardziej podatni na infekcje i choroby, ponieważ brakuje nam zdolności do skutecznej detoksykacji.
Aby utrzymać optymalne funkcje umysłowe i fizyczne, konieczne jest utrzymanie wysokiego poziomu glutationu przed osiągnięciem wieku 45 lat, ponieważ jesteśmy teraz bardziej narażeni na kilka czynników środowiskowych, które przyspieszają wyczerpywanie się glutationu w naszym organizmie.
BrainMax S-Acetyl-L-Glutathione jest stabilną i łatwo przyswajalną formą glutationu, która jest odpowiednikiem dożylnego podawania glutationu. 1 kapsułka zawiera 100 mg acetylowanego glutationu, a organiczna kurkuma jest stosowana jako funkcjonalny wypełniacz.
BrainMax S-Acetyl-L-Glutathione jest stabilną i łatwo przyswajalną formą glutationu, która jest odpowiednikiem dożylnego podawania glutationu. 1 kapsułka zawiera 100 mg acetylowanego glutationu, a organiczna kurkuma jest stosowana jako funkcjonalny wypełniacz.
Blog
Kurkuma dla zdrowia: Co powinieneś wiedzieć o kurkuminie
Kurkuma, znana również jako "złota przyprawa", jest korzeniem rośliny Curcuma longa, która pochodzi z Azji Południowo-Wschodniej. Ta żółta przyprawa jest nie tylko istotną częścią kuchni indyjskiej, ale słynie również z korzyści zdrowotnych, które wynikają głównie z aktywnego składnika kurkuminy. W ostatnich latach kurkuma i kurkumina zyskały wiele uwagi ze względu na swoje potencjalne korzyści zdrowotne, które obejmują wzmocnienie układu odpornościowego, zarządzanie procesami zapalnymi i wiele innych.
L-teanina: aminokwas zapewniający spokój i skupienie
L-teanina to aminokwas najczęściej występujący w liściach zielonej herbaty. W naturalny sposób promuje spokój bez powodowania senności i jest znany ze swojego wpływu na relaksację, poprawę koncentracji i zmniejszenie stresu. Dlatego też staje się coraz bardziej popularnym suplementem diety, występującym zarówno w naturalnych herbatach, jak i kapsułkach.
Kolagen: dla jędrnej skóry i zdrowych stawów
Kolagen jest niezbędnym białkiem budulcowym w organizmie, które jest niezbędne dla zdrowia skóry, stawów, kości i wielu innych tkanek. Stanowi on około 30% wszystkich białek w naszym organizmie i choć ciało naturalnie go produkuje, jego produkcja spada wraz z wiekiem. Skutkiem tego jest utrata jędrności skóry, większa podatność na zmarszczki oraz osłabienie stawów i kości.
Kakao: Bogate źródło przeciwutleniaczy i korzyści zdrowotnych
Kakao, główny składnik czekolady, jest obecnie znane jako "superżywność" ze względu na swoją wartość odżywczą i wiele korzyści zdrowotnych, jakie przynosi. Aztekowie i Majowie używali kakao nie tylko jako przysmaku, ale także jako środka leczniczego, a współczesne badania naukowe potwierdzają, że jest ono cennym źródłem przeciwutleniaczy, flawonoidów i minerałów.