Kliknij tutaj aby przejść do BrainMarket.cz

Organiczny cukier trzcinowy

Klasyfikacja:

Organiczny cukier trzcinowy to nierafinowany cukier, z którego usunięto pestycydy powodujące raka i szkodliwe dla środowiska. Cukier trzcinowy jest wytwarzany z trzciny cukrowej. Charakteryzuje się jasnym kolorem i pełnym smakiem trzciny cukrowej, ponieważ jest mniej przetworzony, a zatem zachowuje wiele składników odżywczych obecnych w trzcinie cukrowej. Składa się z sacharozy, fruktozy i glukozy. Zawiera polifenole, wapń, potas, magnez, żelazo, miedź, cynk, mangan, witaminę A, B, 17 aminokwasów i przeciwutleniacze. Służy jako substytut cukru ze względu na niski indeks glikemiczny.

Ma właściwości przeciwutleniające. Wspomaga pracę wątroby i śledziony. Dodaje organizmowi energii, poprawia koncentrację i pamięć. Zwiększa ciśnienie krwi.

Nadmierne stosowanie cukru trzcinowego może podnieść poziom cukru we krwi i spowodować przyrost masy ciała.

Osoby z cukrzycą i alergią na cukier powinny unikać stosowania cukru trzcinowego.

Znajdź kompozycję

1 2 3 4 5 6 a b c d e f g h i j k l m n o p q r s t u v w x y z

Blog

Fisetyna: nowa nadzieja dla zdrowia komórek
Fisetyna: nowa nadzieja dla zdrowia komórek
Fisetyna jest naturalnym flawonoidem występującym w niektórych owocach i warzywach, takich jak truskawki, jabłka, kiwi, pomidory i cebula. Związek ten cieszy się rosnącym zainteresowaniem ze względu na jego potencjalne korzyści zdrowotne, szczególnie w obszarach starzenia się i wspierania funkcji komórkowych.
Błędy w pielęgnacji skóry
Błędy w pielęgnacji skóry
Właściwa pielęgnacja skóry jest kluczem do zdrowego i promiennego wyglądu. Jednak wiele osób popełnia błędy, które mogą uszkodzić lub pogorszyć stan skóry. Przyjrzyjmy się najczęstszym błędom, których należy unikać.
Prebiotyki: odżywianie dla jelit i zdrowia
Prebiotyki: odżywianie dla jelit i zdrowia
Prebiotyki są jednym z najważniejszych czynników w utrzymaniu zdrowego układu trawiennego. W przeciwieństwie do probiotyków, które są bezpośrednio żywymi mikroorganizmami, prebiotyki są niestrawnym składnikiem żywności, który służy jako pożywienie dla pożytecznych bakterii w jelitach. Dlaczego są one tak ważne i gdzie możemy je znaleźć?
Naturalne substancje słodzące: Zdrowsza alternatywa dla cukru
Naturalne substancje słodzące: Zdrowsza alternatywa dla cukru
Naturalne słodziki stają się coraz bardziej popularne jako alternatywa dla rafinowanego cukru. Oferują one słodki smak, ale często o niższej zawartości kalorii i lepszych właściwościach odżywczych. Ponadto mogą być łagodniejsze dla naszego organizmu i mniej obciążać poziom cukru we krwi. Jakie są rodzaje naturalnych substancji słodzących i co je wyróżnia?