Kliknij tutaj aby przejść do BrainMarket.cz

Olejek eteryczny z pomarańczy

Klasyfikacja:

Olejek pomarańczowy jest mechanicznie tłoczony na zimno ze skórki owocu. Wspomaga układ odpornościowy, będąc silnym przeciwutleniaczem i zwalczając wolne rodniki.Zwiększa wchłanianie witaminy C, wspomaga procesy detoksykacji organizmu, a wszystko to składa się na silny układ odpornościowy.Pomaga w walce z rakiem, ponieważ fitochemikalia zawarte w twarogu pomarańczowym hamują wzrost komórek raka płuc. Ma silne właściwości antybakteryjne i zdolność do zwalczania chorób zakaźnych. Łagodzi objawy chorób jelit, zapalenia jelita grubego i choroby Leśniowskiego-Crohna ze względu na swoje właściwości przeciwzapalne. Jego właściwości antybakteryjne, przeciwutleniające i przeciwzapalne są dobre dla skóry, ponieważ zmniejszają trądzik, suchość i starzenie się skóry. Ma uspokajający wpływ na układ nerwowy. Stosowany w aromaterapii obniża poziom kortyzolu i tętno, prowadząc do zmniejszenia lęku, łagodnych form depresji i stresu.

Znajdź kompozycję

1 2 3 4 5 6 a b c d e f g h i j k l m n o p q r s t u v w x y z

Blog

Fisetyna: nowa nadzieja dla zdrowia komórek
Fisetyna: nowa nadzieja dla zdrowia komórek
Fisetyna jest naturalnym flawonoidem występującym w niektórych owocach i warzywach, takich jak truskawki, jabłka, kiwi, pomidory i cebula. Związek ten cieszy się rosnącym zainteresowaniem ze względu na jego potencjalne korzyści zdrowotne, szczególnie w obszarach starzenia się i wspierania funkcji komórkowych.
Błędy w pielęgnacji skóry
Błędy w pielęgnacji skóry
Właściwa pielęgnacja skóry jest kluczem do zdrowego i promiennego wyglądu. Jednak wiele osób popełnia błędy, które mogą uszkodzić lub pogorszyć stan skóry. Przyjrzyjmy się najczęstszym błędom, których należy unikać.
Prebiotyki: odżywianie dla jelit i zdrowia
Prebiotyki: odżywianie dla jelit i zdrowia
Prebiotyki są jednym z najważniejszych czynników w utrzymaniu zdrowego układu trawiennego. W przeciwieństwie do probiotyków, które są bezpośrednio żywymi mikroorganizmami, prebiotyki są niestrawnym składnikiem żywności, który służy jako pożywienie dla pożytecznych bakterii w jelitach. Dlaczego są one tak ważne i gdzie możemy je znaleźć?
Naturalne substancje słodzące: Zdrowsza alternatywa dla cukru
Naturalne substancje słodzące: Zdrowsza alternatywa dla cukru
Naturalne słodziki stają się coraz bardziej popularne jako alternatywa dla rafinowanego cukru. Oferują one słodki smak, ale często o niższej zawartości kalorii i lepszych właściwościach odżywczych. Ponadto mogą być łagodniejsze dla naszego organizmu i mniej obciążać poziom cukru we krwi. Jakie są rodzaje naturalnych substancji słodzących i co je wyróżnia?