Olej z kryla
Klasyfikacja:
Další názvy:
Olej z kryla
Olej z kryla jest doskonałym źródłem zdrowych tłuszczów. Podobnie jak olej rybny, zawiera kwasy omega-3 EPA i DHA, ale olej z kryla, który jest wytwarzany z małych skorupiaków, jest uważany za lepiej przyswajalną formę tłuszczu. Kwasy omega-3 zawarte w oleju z kryla zwalczają stany zapalne, a także są bogate w przeciwutleniacz zwany astaksantyną. Przyjmowanie suplementów oleju z kryla pomaga złagodzić ból stawów i zapalenie stawów. Podobnie jak inne źródła nienasyconych kwasów tłuszczowych omega-3, może być skuteczny w obniżaniu poziomu lipidów we krwi i innych czynników ryzyka, które mogą powodować choroby sercowo-naczyniowe. Olej z kryla może nawet łagodzić objawy zespołu napięcia przedmiesiączkowego.
Blog
Fisetyna: nowa nadzieja dla zdrowia komórek
Fisetyna jest naturalnym flawonoidem występującym w niektórych owocach i warzywach, takich jak truskawki, jabłka, kiwi, pomidory i cebula. Związek ten cieszy się rosnącym zainteresowaniem ze względu na jego potencjalne korzyści zdrowotne, szczególnie w obszarach starzenia się i wspierania funkcji komórkowych.
Błędy w pielęgnacji skóry
Właściwa pielęgnacja skóry jest kluczem do zdrowego i promiennego wyglądu. Jednak wiele osób popełnia błędy, które mogą uszkodzić lub pogorszyć stan skóry. Przyjrzyjmy się najczęstszym błędom, których należy unikać.
Prebiotyki: odżywianie dla jelit i zdrowia
Prebiotyki są jednym z najważniejszych czynników w utrzymaniu zdrowego układu trawiennego. W przeciwieństwie do probiotyków, które są bezpośrednio żywymi mikroorganizmami, prebiotyki są niestrawnym składnikiem żywności, który służy jako pożywienie dla pożytecznych bakterii w jelitach. Dlaczego są one tak ważne i gdzie możemy je znaleźć?
Naturalne substancje słodzące: Zdrowsza alternatywa dla cukru
Naturalne słodziki stają się coraz bardziej popularne jako alternatywa dla rafinowanego cukru. Oferują one słodki smak, ale często o niższej zawartości kalorii i lepszych właściwościach odżywczych. Ponadto mogą być łagodniejsze dla naszego organizmu i mniej obciążać poziom cukru we krwi. Jakie są rodzaje naturalnych substancji słodzących i co je wyróżnia?