Natywny koncentrat serwatki
Naturalne białko serwatkowe jest najbardziej wartościowym białkiem dostępnym dzięki łagodnemu procesowi przetwarzania.
Otrzymywane jest bezpośrednio ze świeżego mleka poprzez mikrofiltrację i ultrafiltrację w temperaturze nieprzekraczającej 10 stopni Celsjusza. Minimalna degradacja białka zapewnia wysoką wartość biologiczną, maksymalną zawartość bioaktywnych frakcji białkowych (alfa-laktoalbumina, laktoferyna, immunoglobuliny i inne), wysoką zawartość niezbędnych aminokwasów i cystyny.
Natywne białko serwatkowe zawiera do 16% więcej leucyny (ważnej dla syntezy białek) i około 40% więcej cystyny (ma silne działanie detoksykujące i przeciwutleniające) niż klasycznie przetworzone białko serwatkowe. Jest to szybko trawione białko, które jest szczególnie odpowiednie do stosowania po treningu, ponieważ wspiera syntezę białek mięśniowych. Naturalny koncentrat serwatki ma niższą całkowitą zawartość białka w porównaniu do natywnego izolatu serwatki, ale zawiera więcej bioaktywnych frakcji białkowych.