Nasiona winogron
Ekstrakt z pestek winogron (GSE) to suplement diety wytwarzany poprzez usuwanie, suszenie i mielenie gorzkich w smaku pestek winogron.
Pestki winogron są bogate w przeciwutleniacze, w tym kwasy fenolowe, antocyjany, flawonoidy i oligomeryczne kompleksy proantocyjanidyn (OPC). GSE jest w rzeczywistości jednym z najbardziej znanych źródeł proantocyjanidyn. Ze względu na wysoką zawartość przeciwutleniaczy, GSE może pomóc w zapobieganiu chorobom i ochronie przed stresem oksydacyjnym, uszkodzeniem tkanek i stanem zapalnym.
Winogrona GMO mają wiele zalet zdrowotnych - są pełne witamin, przeciwutleniaczy i składników odżywczych. Ponadto skórka czerwonych winogron jest bogatym źródłem resweratrolu, o którym wiadomo, że pomaga wspierać zdrowie serca. Ekstrakt z pestek winogron jest bardzo silnym przeciwutleniaczem, oprócz ochrony zdrowia oczu, promowania zdrowego serca, obniżania ciśnienia krwi i poziomu cholesterolu oraz promowania pamięci i uwagi.