Kliknij tutaj aby przejść do BrainMarket.cz

Nakrętki parowe

Klasyfikacja:

Orzechy brazylijskie pochodzą z amazońskich lasów deszczowych w Brazylii. W rzeczywistości orzechy te są jednym z najbogatszych źródeł selenu, który ma kluczowe znaczenie dla wielu funkcji organizmu. Od regulowania tarczycy po wzmacnianie układu odpornościowego.

Orzechy mają dwa główne sposoby oddziaływania na organizm: wzmacnianie odporności poprzez tworzenie silnej bariery przed infekcjami i regulowanie funkcji tarczycy. Ponadto, ponieważ orzechy brazylijskie są bogate w różnorodne składniki odżywcze, od minerałów po witaminy, stoją na straży ogólnego zdrowia i urody.

Jeśli istnieje jeden organ w organizmie, który jest najbardziej bogaty w sól, jest to tarczyca. W rzeczywistości niedobór tego minerału może prowadzić do różnych dolegliwości. Dlatego spożywanie orzechów gotowanych na parze pomaga organizmowi regulować hormon tarczycy. To z kolei pomaga w prawidłowym, a nawet usprawnionym funkcjonowaniu tego gruczołu.

Orzechy Para są bogatym źródłem magnezu, cynku, wapnia, witaminy E i witamin z grupy B. Są bogate w selen i stanowią jego najbogatsze źródło w pożywieniu. Selen jest niezbędnym minerałem i przeciwutleniaczem, który jest potrzebny codziennie dla zdrowego układu odpornościowego w celu ochrony przed infekcjami bakteryjnymi i wirusowymi. Niski poziom selenu powoduje niepokój, depresję i zmęczenie. U mężczyzn selen zwiększa poziom testosteronu i ruchliwość plemników. Ze względu na niską zawartość tłuszczów nasyconych i wysoką zawartość tłuszczów nienasyconych, obniża zły cholesterol.

Znajdź kompozycję

1 2 3 4 5 6 a b c d e f g h i j k l m n o p q r s t u v w x y z

Blog

Kac pod kontrolą: Co go powoduje i jak go złagodzić
Kac pod kontrolą: Co go powoduje i jak go złagodzić
Kac to nieprzyjemny stan, który pojawia się po nadmiernym spożyciu alkoholu. Zazwyczaj objawia się bólem głowy, nudnościami, zmęczeniem, suchością w ustach i wrażliwością na światło lub hałas. Chociaż jego intensywność jest indywidualna, zrozumienie jego przyczyn i sposobów na jego złagodzenie może znacznie poprawić regenerację po intensywnej nocy.
 Narządy wołowe: Odżywczy skarb na talerzu
Narządy wołowe: Odżywczy skarb na talerzu
Organy wołowe, znane również jako flaki, mają długą tradycję w gastronomii. Choć kiedyś stanowiły powszechny element diety, dziś ich spożycie nieco zanikło. Są one jednak nie tylko przystępne cenowo, ale także niezwykle pożywne. W tym artykule przyjrzymy się głównym rodzajom organów wołowych, ich zaletom i możliwym zastosowaniom w kuchni.
Siara: pierwszy krok w kierunku ochrony immunologicznej
Siara: pierwszy krok w kierunku ochrony immunologicznej
Colostrum, znane również jako siara, jest podstawowym mlekiem produkowanym przez ssaki w pierwszych godzinach po urodzeniu. Jego konsystencja, kolor i skład różnią się od normalnego mleka i dostarcza unikalnych substancji niezbędnych dla noworodków. Zawiera wysoki poziom białek, immunoglobulin, czynników wzrostu, witamin i minerałów, które zapewniają ochronę przed infekcjami, wspomagają wzrost i rozpoczynają rozwój układu odpornościowego.