Mleko w proszku
Klasyfikacja:
Mleko w proszku występuje w różnych formach, takich jak mleko pełne, maślanka, odtłuszczone i odtłuszczone. Jest źródłem witamin i minerałów, takich jak magnez, wapń, cynk, potas i fosfor.Mleko w proszku jest produkowane poprzez ekstrakcję wody i tłuszczu ze świeżego pasteryzowanego mleka.
Mleko płynne, z którego pochodzi mleko w proszku, zawiera serwatkę, kazeinę i inne białka. Białka serwatkowe obejmują immunoglobuliny, proteazy-peptony, alfa-laktoglobulinę, beta-laktoglobulinę i frakcję albuminy surowicy krwi. Suszone mleko zawiera aminokwasy, takie jak izoleucyna, leucyna, lizyna, mechtionina, histydyna, fenyloalanina, walina, treonina i tryptofan, które są niezbędne dla dobrego zdrowia i wspierają ogólne funkcjonowanie organizmu.
Mleko płynne, z którego pochodzi mleko w proszku, zawiera serwatkę, kazeinę i inne białka. Białka serwatkowe obejmują immunoglobuliny, proteazy-peptony, alfa-laktoglobulinę, beta-laktoglobulinę i frakcję albuminy surowicy krwi. Suszone mleko zawiera aminokwasy, takie jak izoleucyna, leucyna, lizyna, mechtionina, histydyna, fenyloalanina, walina, treonina i tryptofan, które są niezbędne dla dobrego zdrowia i wspierają ogólne funkcjonowanie organizmu.