Mleczko pszczele
Klasyfikacja:
Mleczko pszczele jest niezwykle bogate w składniki odżywcze, zwłaszcza białka i aminokwasy. Zawiera również wszystkie 8 niezbędnych aminokwasów, których organizm nie jest w stanie samodzielnie syntetyzować. Jest również najbogatszym naturalnym pokarmem w witaminę B5, często nazywaną witaminą energii.
Zawiera również wszystkie witaminy ważne dla naszego zdrowia, w tym A, B complex, C, D, E i K. Mleczko pszczele jest bardzo dobrym źródłem minerałów, w tym żelaza, fosforu i miedzi
Co mleczko pszczele robi dla ludzi?
- zwiększa wszechstronną wydolność człowieka
- chroni przed występowaniem chorób cywilizacyjnych
- korzystnie wpływa na układ nerwowy i hormonalny człowieka
- pozytywnie wpływa na wydłużenie i jakość życia
- ma wyraźne zdolności antybiotyczne
- korzystnie wpływa na astmę oskrzelową, nawracających stanach zapalnych górnych dróg oddechowych
- zwiększa odporność na choroby wirusowe
- przy miażdżycy tętnic, wyrównuje ciśnienie krwi, obniża poziom cholesterolu we krwi
- poprawia hematopoezę
- w stanach przedzawałowych serca, poprawia kondycję
- ma korzystny wpływ na psychikę, układ nerwowy i sen
- pomaga zwiększyć aktywność seksualną
- w kosmetyce wykazuje korzystne działanie regenerujące, redukuje zmarszczki
- zmniejsza toksyczność leków, poprawia pracę wątroby i jelit
Matczyne mleczko pszczele zawiera wodę, węglowodany, białka, tłuszcze, witaminy z grupy B i minerały śladowe.