Kliknij tutaj aby przejść do BrainMarket.cz

Mleczko pszczele

Klasyfikacja:

Mleczko pszczele jest niezwykle bogate w składniki odżywcze, zwłaszcza białka i aminokwasy. Zawiera również wszystkie 8 niezbędnych aminokwasów, których organizm nie jest w stanie samodzielnie syntetyzować. Jest również najbogatszym naturalnym pokarmem w witaminę B5, często nazywaną witaminą energii.

Zawiera również wszystkie witaminy ważne dla naszego zdrowia, w tym A, B complex, C, D, E i K. Mleczko pszczele jest bardzo dobrym źródłem minerałów, w tym żelaza, fosforu i miedzi

Co mleczko pszczele robi dla ludzi?

  • zwiększa wszechstronną wydolność człowieka
  • chroni przed występowaniem chorób cywilizacyjnych
  • korzystnie wpływa na układ nerwowy i hormonalny człowieka
  • pozytywnie wpływa na wydłużenie i jakość życia
  • ma wyraźne zdolności antybiotyczne
  • korzystnie wpływa na astmę oskrzelową, nawracających stanach zapalnych górnych dróg oddechowych
  • zwiększa odporność na choroby wirusowe
  • przy miażdżycy tętnic, wyrównuje ciśnienie krwi, obniża poziom cholesterolu we krwi
  • poprawia hematopoezę
  • w stanach przedzawałowych serca, poprawia kondycję
  • ma korzystny wpływ na psychikę, układ nerwowy i sen
  • pomaga zwiększyć aktywność seksualną
  • w kosmetyce wykazuje korzystne działanie regenerujące, redukuje zmarszczki
  • zmniejsza toksyczność leków, poprawia pracę wątroby i jelit

Matczyne mleczko pszczele zawiera wodę, węglowodany, białka, tłuszcze, witaminy z grupy B i minerały śladowe.

Znajdź kompozycję

1 2 3 4 5 6 a b c d e f g h i j k l m n o p q r s t u v w x y z