Kliknij tutaj aby przejść do BrainMarket.cz

Miód manuka

Klasyfikacja:
Další názvy:
Miód manuka
Miód manuka można sklasyfikować jako superżywność, ponieważ ma wiele korzyści zdrowotnych. Jest produkowany przez zapylanie krzewu manuka w Nowej Zelandii. Główne korzyści obejmują jego właściwości antybakteryjne. Leczy ból gardła, niestrawność, jest dodawany do maści stosowanych do leczenia zranionej skóry, wzmacnia układ odpornościowy i dostarcza energii. Ponadto miód manuka ma właściwości przeciwwirusowe, ponieważ zawiera substancję podobną do innych miodów o nazwie MGO (methylglyoxal). Do użytku zewnętrznego miód manuka jest stosowany w celu zmniejszenia stanu zapalnego skóry, leczenia drobnych urazów, egzemy i trądziku.

Znajdź kompozycję

1 2 3 4 5 6 a b c d e f g h i j k l m n o p q r s t u v w x y z