Kliknij tutaj aby przejść do BrainMarket.cz

Mąka ryżowa

Klasyfikacja:

Mąka ryżowa jest najczęściej używana w Azji, gdzie uszkodzone, nieużywane ziarna ryżu są przetwarzane i mielone na mąkę. Używa się zarówno białego, jak i brązowego ryżu. Mąka ryżowa jest jedną ze zdrowszych form mąki, ponieważ nie zawiera glutenu i jest odpowiednia dla celiaków (osób z nietolerancją glutenu).białko, błonnik, wapń, cynk, magnez, fosfor, kwas foliowy, mangan, witaminy z grupy B, cholinę.

Mąka ryżowa obniża poziom cholesterolu i reguluje poziom cukru we krwi. Wspomaga perystaltykę jelit, leczy zaparcia. Wywołuje uczucie sytości i zmniejsza głód. Wspomaga zdrowe funkcje trawienne, wspiera pracę wątroby, zmniejsza ryzyko chorób jelit, wysokiego ciśnienia krwi i cukrzycy typu 2. Pomaga w leczeniu trądziku, wysypek i utrzymaniu zdrowej skóry.

Znajdź kompozycję

1 2 3 4 5 6 a b c d e f g h i j k l m n o p q r s t u v w x y z