Lecytyna sojowa
Klasyfikacja:
Další názvy:
Lecytyna sojowa
Lecytyna sojowa jest lecytyną (jednotłuszczowe określenie trójglicerydu uzupełnionego koniugatami kwasu fosfatydowego), która dostarcza wysoki poziom fosfatydyloseryny, fosfatydylocholiny i fosfatydyloinostiolu.
.
- Może obniżyć poziom złego cholesterolu w naszym organizmie.
- Jest również w stanie wzmocnić funkcje odpornościowe.
- Redukuje zaburzenia trawienne.
- Poprawia pamięć, wspomaga rozwój mózgu i karmienie piersią.
- Lecytyna poprawia funkcjonowanie mózgu, ponieważ głównym składnikiem lecytyny sojowej jest fosfatydylocholina. Jest ona częścią błony komórkowej, a organizm rozkłada ją na cholinę, która jest niezbędna dla zdrowia mózgu. Cholina jest niezwykle ważna dla zapobiegania utracie pamięci u osób starszych.
- Lecytyna wspomaga redukcję tkanki tłuszczowej poprzez przyspieszenie rozpadu tłuszczu i w konsekwencji stymulację metabolizmu. Jest skutecznie stosowana jako część zdrowej diety i w utracie zbędnych kilogramów.
- Lecytyna i cholina są bardzo ważne dla prawidłowego funkcjonowania wątroby. Ich obecność w żywności zawiera toksyny i gromadzenie się tłuszczu w wątrobie.
.