Kliknij tutaj aby przejść do BrainMarket.cz

Lecytyna sojowa

Klasyfikacja:
Další názvy:
Lecytyna sojowa
Lecytyna sojowa jest lecytyną (jednotłuszczowe określenie trójglicerydu uzupełnionego koniugatami kwasu fosfatydowego), która dostarcza wysoki poziom fosfatydyloseryny, fosfatydylocholiny i fosfatydyloinostiolu.
  • Może obniżyć poziom złego cholesterolu w naszym organizmie.
  • Jest również w stanie wzmocnić funkcje odpornościowe.
  • Redukuje zaburzenia trawienne.
  • Poprawia pamięć, wspomaga rozwój mózgu i karmienie piersią.
  • Lecytyna poprawia funkcjonowanie mózgu, ponieważ głównym składnikiem lecytyny sojowej jest fosfatydylocholina. Jest ona częścią błony komórkowej, a organizm rozkłada ją na cholinę, która jest niezbędna dla zdrowia mózgu. Cholina jest niezwykle ważna dla zapobiegania utracie pamięci u osób starszych.
  • Lecytyna wspomaga redukcję tkanki tłuszczowej poprzez przyspieszenie rozpadu tłuszczu i w konsekwencji stymulację metabolizmu. Jest skutecznie stosowana jako część zdrowej diety i w utracie zbędnych kilogramów.
  • Lecytyna i cholina są bardzo ważne dla prawidłowego funkcjonowania wątroby. Ich obecność w żywności zawiera toksyny i gromadzenie się tłuszczu w wątrobie.

Sojowa jest popularnym źródłem ekstrakcji lecytyny. W rzeczywistości jest to opłacalne źródło lecytyny. Ekstrakcja lecytyny z soi jest zatem powszechnie przeprowadzana w wielu krajach. Ekstrakcja lecytyny z soi wiąże się z użyciem substancji chemicznych, takich jak aceton i heksan.


.

Znajdź kompozycję

1 2 3 4 5 6 a b c d e f g h i j k l m n o p q r s t u v w x y z