Podle písmene: F
dimetosulfonian 2,3-diaminodihydropirazolo pirazolonu
Alfa-hydroksykwasy
Jonon alfa-izometylu
Fluffy Amom
Tensides
Aphanizomenon flos-aquae
Aquilegia sibirica
Glukozyd arachidylu
Aragonit
Aralia wysoka
Arizéma amurská
Aronia czarna
Ascophyllum nodosum
Astaksantyna
Palma babassu
Basil true
Anyż
Barszcz większy
Beheneth-10
Susany czarnookie
Ostrokrzew paragwajski
Benzofenon-1
Benzofenon-9
Izoparafina C13-14
Fingerling
Fosforan diskrobiowy
Farnesol
Fasola zwykła
Figowiec jawor
Fosforany
Fosfor
Fruktan
Fusel Otręby pszenne/Glikozydy trawiaste
Fenyloalanina
Fluor
Fruktooligosacharydy
Fosfataza
Fosfodiesteraza
Farnesoll
Fruktoza
Fosfolipidy
Fosfatydylocholina
Fosfatydyloetanoloamina
Fosfatydyloinozytol
Alfa-ketoglutaran L-argininy
Fosfatydyloseryna
Alfa-galaktozydaza (z Aspergillus niger)
Bifidobacterium lactis (Bl-04)
Fosforan wapnia
Fitaza
Kwas alfa-linolenowy
Fioletowa kukurydza
L-fenyloalanina
Alfa-Pinen
Flawonoidy
Fenole
Fitosom bio-kwercetyny
Fisetin
Chlorofilina sodowo-magnezowa
Mieszanki tokoferolu Decanox MTS-90 G
5´-fosforan ryboflawiny
Fitosterole
Fitosom zielonej herbaty TeaSlender
Faza 3™
Fenoksyetanol
Filtrat fermentacyjny z korzenia rzodkiewki z bakteriami leuconostoc
Fitynian sodu
Ftalany
Formaldehyd
Fosforany organiczne
Alfa-ketoglutaran ornityny
Fluorki
Fitochemikalia
Fibromialgia
Blog
Kurkuma dla zdrowia: Co powinieneś wiedzieć o kurkuminie
Kurkuma, znana również jako "złota przyprawa", jest korzeniem rośliny Curcuma longa, która pochodzi z Azji Południowo-Wschodniej. Ta żółta przyprawa jest nie tylko istotną częścią kuchni indyjskiej, ale słynie również z korzyści zdrowotnych, które wynikają głównie z aktywnego składnika kurkuminy. W ostatnich latach kurkuma i kurkumina zyskały wiele uwagi ze względu na swoje potencjalne korzyści zdrowotne, które obejmują wzmocnienie układu odpornościowego, zarządzanie procesami zapalnymi i wiele innych.
L-teanina: aminokwas zapewniający spokój i skupienie
L-teanina to aminokwas najczęściej występujący w liściach zielonej herbaty. W naturalny sposób promuje spokój bez powodowania senności i jest znany ze swojego wpływu na relaksację, poprawę koncentracji i zmniejszenie stresu. Dlatego też staje się coraz bardziej popularnym suplementem diety, występującym zarówno w naturalnych herbatach, jak i kapsułkach.
Kolagen: dla jędrnej skóry i zdrowych stawów
Kolagen jest niezbędnym białkiem budulcowym w organizmie, które jest niezbędne dla zdrowia skóry, stawów, kości i wielu innych tkanek. Stanowi on około 30% wszystkich białek w naszym organizmie i choć ciało naturalnie go produkuje, jego produkcja spada wraz z wiekiem. Skutkiem tego jest utrata jędrności skóry, większa podatność na zmarszczki oraz osłabienie stawów i kości.
Kakao: Bogate źródło przeciwutleniaczy i korzyści zdrowotnych
Kakao, główny składnik czekolady, jest obecnie znane jako "superżywność" ze względu na swoją wartość odżywczą i wiele korzyści zdrowotnych, jakie przynosi. Aztekowie i Majowie używali kakao nie tylko jako przysmaku, ale także jako środka leczniczego, a współczesne badania naukowe potwierdzają, że jest ono cennym źródłem przeciwutleniaczy, flawonoidów i minerałów.