Podle písmene: B
2 -bromo - 2 - nitropropano -1,3 - diol
2 - butoksyetanol
Tensides
Papiernia Aralia
Arizéma amurská
Aaron nieśmiały
Aronia czarna
Ascophyllum nodosum
Astaksantyna
Atractylis velco
Palma babassu
Bacillus coagulans
Badiaga Fluviatilis
Szpak prawy
Bakopa drobnolistna
Bambus zwyczajny
Banksia serrata
Baobab Gregora
Baobab pierścieniowy
Baphia nitida
Barleria
Bazylia święta
Basil true
Anyż
Barszcz większy
Beheneth-10
Susany czarnookie
Ostrokrzew paragwajski
Białogłowa okrągłogłowa
Benedykt Medyczny
Benzaldehyd
Benzizotiazolinon
Benzoe
Benzofenon
Benzofenon-1
Benzofenon-9
Benzoesan benzylu
Benzoesan benzylu (pochodzenia naturalnego)
Berberis aristata
Bergamotka
Berhavia rozłożona
Bertram z Rzymu
Beta Sitosterol
Betaglukany
Beta karoten
Bez czarnego
Bezoar
Biała glina
Bis-aminopropylodimetikon
Kopolimer bis-oktylododecyl dimer dilinoleate/propanodiol
Bisabolol
Bisfenol A
Boltcovitka - ucho Judasza
Bor
Borneol
Boronka
Barwnik borytowy
Brandy
Bluszcz pnący
Brzozy
Brilliant Blue FCF
Biała brzoza
Brzoza karłowata
Bromochlorofen
Brzoskwinia
Brutnac officinalis
Bulnesia sarmientoi
Butylometoksydibenzoilometan
Butylowany hydroksytoluen
Butylowany hydroksyanizol
Butylphenyl methylpropional
Benzoesan alkilu C12-15
Borokrzemian wapniowo-glinowy
Bromek cetrymonium
Betaina cetylowa
Bubblegum
Betaina kokamidopropylowa
Jabłczan Dl-C12-13 alkilu
Berberys pospolity
Bichon Frise
Benzoesan etylu
Behenian glicerolu
Biały henbit
Boczniak ostrygowaty
Biały tłumik
Beta-alanina
Białko
Boswellia
BCAA
Błonnik glukozowy
Białko grochu
Borówka kanadyjska
Borówka czarna
Butylokarbaminian jodopropionylu
bioiberica
Bisglicynian magnezu
Bursztyn
Bromelaina
Bisglicynian magnezu
Betaglukany
Bisglicynian cynku
Bez chebdi
Benzoesan potasu
Bifidobacterium lactis (Bl-04)
Buchu
Burak w proszku
Beta-glukanaza
Bifidobacterium breve
Bifidobacterium longum
Bioflawonoidy cytrusowe
Benfotiamina
BaCognize®
D-biotyna
Bifidobacterium Bifidum
Bisglicynian żelazawy
Bifidobacterium infantis
Boran sodu
Berberyna
Bisglicynian miedzi
BioDIM™
Burak
Betaina HCl
Baza argininowa
a-bisabolol
b-kariofilen
beta-pinen
Fitosom bio-kwercetyny
Ekstrakt z palmy sabałowej (jagody) Emed-SP
Butelka z kolcem
Betaina pineamidopropylowa
Benzoesan sodu
Bis-cetearyloamodimetikon
Bułka Matthiola
Betaina HCl
Karboksyaldehyd hydroksyizoheksylo-3-cykloheksenowy
Bergenia pogrubiona
Bis (C13-15 alkoksy) PG-modimetikon
Błoto kosmetyczne
Brzoskwinia
Branat ryżowy poliglicerolu-3
Behenamidopropylodimetyloamina
Benzofenon
Bariera hematoencefaliczna
Choroba Leśniowskiego-Crohna
BHA
BHT
Blog
Kurkuma dla zdrowia: Co powinieneś wiedzieć o kurkuminie
Kurkuma, znana również jako "złota przyprawa", jest korzeniem rośliny Curcuma longa, która pochodzi z Azji Południowo-Wschodniej. Ta żółta przyprawa jest nie tylko istotną częścią kuchni indyjskiej, ale słynie również z korzyści zdrowotnych, które wynikają głównie z aktywnego składnika kurkuminy. W ostatnich latach kurkuma i kurkumina zyskały wiele uwagi ze względu na swoje potencjalne korzyści zdrowotne, które obejmują wzmocnienie układu odpornościowego, zarządzanie procesami zapalnymi i wiele innych.
L-teanina: aminokwas zapewniający spokój i skupienie
L-teanina to aminokwas najczęściej występujący w liściach zielonej herbaty. W naturalny sposób promuje spokój bez powodowania senności i jest znany ze swojego wpływu na relaksację, poprawę koncentracji i zmniejszenie stresu. Dlatego też staje się coraz bardziej popularnym suplementem diety, występującym zarówno w naturalnych herbatach, jak i kapsułkach.
Kolagen: dla jędrnej skóry i zdrowych stawów
Kolagen jest niezbędnym białkiem budulcowym w organizmie, które jest niezbędne dla zdrowia skóry, stawów, kości i wielu innych tkanek. Stanowi on około 30% wszystkich białek w naszym organizmie i choć ciało naturalnie go produkuje, jego produkcja spada wraz z wiekiem. Skutkiem tego jest utrata jędrności skóry, większa podatność na zmarszczki oraz osłabienie stawów i kości.
Kakao: Bogate źródło przeciwutleniaczy i korzyści zdrowotnych
Kakao, główny składnik czekolady, jest obecnie znane jako "superżywność" ze względu na swoją wartość odżywczą i wiele korzyści zdrowotnych, jakie przynosi. Aztekowie i Majowie używali kakao nie tylko jako przysmaku, ale także jako środka leczniczego, a współczesne badania naukowe potwierdzają, że jest ono cennym źródłem przeciwutleniaczy, flawonoidów i minerałów.