Kardamon
Klasyfikacja:
Kardamon zawiera wiele ważnych substancji - olejki eteryczne, ważne kwasy organiczne, witaminy i minerały, takie jak witaminy z grupy B, wapń, magnez, żelazo i wiele innych. Jest najczęściej stosowany jako środek aromatyzujący w żywności i napojach.
Pomaga łagodzić skurcze w układzie pokarmowym, chroni wyściółkę żołądka i łagodzi zgagę. Zwiększa apetyt i ma pozytywny wpływ na pracę wątroby. Jest stosowany w zaparciach i wzdęciach. Ma pozytywny wpływ na układ nerwowy. Wspomaga funkcję mózgu i pamięci.
Pomaga łagodzić skurcze w układzie pokarmowym, chroni wyściółkę żołądka i łagodzi zgagę. Zwiększa apetyt i ma pozytywny wpływ na pracę wątroby. Jest stosowany w zaparciach i wzdęciach. Ma pozytywny wpływ na układ nerwowy. Wspomaga funkcję mózgu i pamięci.