Kliknij tutaj aby przejść do BrainMarket.cz

Fitosom zielonej herbaty TeaSlender

Klasyfikacja:
TeaSlender™ to opatentowany kompleks fitosomów, który zwiększa wchłanianie polifenoli zielonej herbaty do krwiobiegu. W rezultacie zwiększa również rozkład i wchłanianie tłuszczów w diecie.

Fitosom zielonej herbaty to forma ekstraktu z zielonej herbaty, która składa się z polifenoli zielonej herbaty, które są związane z fosfolipidami (lipidami zawierającymi grupę fosforanową). Poprawia to wchłanianie związków polifenolowych, takich jak EGCG, ułatwiając ich przechodzenie przez błony komórkowe. Fitosom zielonej herbaty nie zawiera kofeiny.

Ma działanie przeciwutleniające, gdzie pomaga zwalczać wolne rodniki, zapobiegając uszkodzeniom komórek. Ma działanie przeciwzapalne. Wspomaga utratę wagi, pomaga w jej utrzymaniu. Zmniejsza ryzyko chorób serca, obniża ciśnienie krwi, obniża poziom cukru i trójglicerydów we krwi, zwiększa poziom dobrego cholesterolu HDL. Ma działanie przeciwnowotworowe. Ma działanie odtruwające.

Znajdź kompozycję

1 2 3 4 5 6 a b c d e f g h i j k l m n o p q r s t u v w x y z

Blog

Fisetyna: nowa nadzieja dla zdrowia komórek
Fisetyna: nowa nadzieja dla zdrowia komórek
Fisetyna jest naturalnym flawonoidem występującym w niektórych owocach i warzywach, takich jak truskawki, jabłka, kiwi, pomidory i cebula. Związek ten cieszy się rosnącym zainteresowaniem ze względu na jego potencjalne korzyści zdrowotne, szczególnie w obszarach starzenia się i wspierania funkcji komórkowych.
Błędy w pielęgnacji skóry
Błędy w pielęgnacji skóry
Właściwa pielęgnacja skóry jest kluczem do zdrowego i promiennego wyglądu. Jednak wiele osób popełnia błędy, które mogą uszkodzić lub pogorszyć stan skóry. Przyjrzyjmy się najczęstszym błędom, których należy unikać.
Prebiotyki: odżywianie dla jelit i zdrowia
Prebiotyki: odżywianie dla jelit i zdrowia
Prebiotyki są jednym z najważniejszych czynników w utrzymaniu zdrowego układu trawiennego. W przeciwieństwie do probiotyków, które są bezpośrednio żywymi mikroorganizmami, prebiotyki są niestrawnym składnikiem żywności, który służy jako pożywienie dla pożytecznych bakterii w jelitach. Dlaczego są one tak ważne i gdzie możemy je znaleźć?
Naturalne substancje słodzące: Zdrowsza alternatywa dla cukru
Naturalne substancje słodzące: Zdrowsza alternatywa dla cukru
Naturalne słodziki stają się coraz bardziej popularne jako alternatywa dla rafinowanego cukru. Oferują one słodki smak, ale często o niższej zawartości kalorii i lepszych właściwościach odżywczych. Ponadto mogą być łagodniejsze dla naszego organizmu i mniej obciążać poziom cukru we krwi. Jakie są rodzaje naturalnych substancji słodzących i co je wyróżnia?