Ekstrakt z ostryg
Klasyfikacja:
Další názvy:
Ekstrakt z ostryg
Ostryga jest małżą morską, która może być spożywana zarówno na surowo, jak i po ugotowaniu.
Ostrygi to mięczaki, które żyją w morzu i są spożywane zarówno na surowo, jak i po ugotowaniu. Ekstrakt z ostryg jest wytwarzany z mięsa ostryg. Po zbiorze są one umieszczane w pojemniku z czystą wodą, aby oczyścić je z brudu i bakterii. Proces ten nazywany jest depiracją, po czym ostrygi są suszone i mielone na proszek, z którego wytwarzany jest ekstrakt.
Ważnym pierwiastkiem jest cynk, który wytwarza ważną dla organizmu dopaminę.
Zawierają niektóre minerały niezbędne do prawidłowego funkcjonowania organizmu człowieka, takie jak cynk, selen, miedź, żelazo i wapń. Zawierają również aminokwasy, takie jak tauryna, omega 3 i witamina B12.
Ostrygi są popularne ze względu na swoje działanie afrodyzjakalne, a to właśnie ekstrakt z ostryg zawiera wspomniany cynk, który jest kluczowym elementem w produkcji testosteronu, a tym samym zdrowia seksualnego i reprodukcyjnego u mężczyzn. Ponadto ekstrakt z ostryg działa również jako suplement glutationu, który pomaga zminimalizować stres oksydacyjny, przez który przechodzi nasz organizm. Zmniejsza również ryzyko choroby Alzheimera, wspiera zdrowie serca, chroni przed anemią, regeneruje mięśnie i zmniejsza zmęczenie fizyczne.
Zalecana dawka to 500 mg do trzech razy dziennie.
Ważnym pierwiastkiem jest cynk, który wytwarza ważną dla organizmu dopaminę.
Zawierają niektóre minerały niezbędne do prawidłowego funkcjonowania organizmu człowieka, takie jak cynk, selen, miedź, żelazo i wapń. Zawierają również aminokwasy, takie jak tauryna, omega 3 i witamina B12.
Ostrygi są popularne ze względu na swoje działanie afrodyzjakalne, a to właśnie ekstrakt z ostryg zawiera wspomniany cynk, który jest kluczowym elementem w produkcji testosteronu, a tym samym zdrowia seksualnego i reprodukcyjnego u mężczyzn. Ponadto ekstrakt z ostryg działa również jako suplement glutationu, który pomaga zminimalizować stres oksydacyjny, przez który przechodzi nasz organizm. Zmniejsza również ryzyko choroby Alzheimera, wspiera zdrowie serca, chroni przed anemią, regeneruje mięśnie i zmniejsza zmęczenie fizyczne.
Zalecana dawka to 500 mg do trzech razy dziennie.
Blog
Fisetyna: nowa nadzieja dla zdrowia komórek
Fisetyna jest naturalnym flawonoidem występującym w niektórych owocach i warzywach, takich jak truskawki, jabłka, kiwi, pomidory i cebula. Związek ten cieszy się rosnącym zainteresowaniem ze względu na jego potencjalne korzyści zdrowotne, szczególnie w obszarach starzenia się i wspierania funkcji komórkowych.
Błędy w pielęgnacji skóry
Właściwa pielęgnacja skóry jest kluczem do zdrowego i promiennego wyglądu. Jednak wiele osób popełnia błędy, które mogą uszkodzić lub pogorszyć stan skóry. Przyjrzyjmy się najczęstszym błędom, których należy unikać.
Prebiotyki: odżywianie dla jelit i zdrowia
Prebiotyki są jednym z najważniejszych czynników w utrzymaniu zdrowego układu trawiennego. W przeciwieństwie do probiotyków, które są bezpośrednio żywymi mikroorganizmami, prebiotyki są niestrawnym składnikiem żywności, który służy jako pożywienie dla pożytecznych bakterii w jelitach. Dlaczego są one tak ważne i gdzie możemy je znaleźć?
Naturalne substancje słodzące: Zdrowsza alternatywa dla cukru
Naturalne słodziki stają się coraz bardziej popularne jako alternatywa dla rafinowanego cukru. Oferują one słodki smak, ale często o niższej zawartości kalorii i lepszych właściwościach odżywczych. Ponadto mogą być łagodniejsze dla naszego organizmu i mniej obciążać poziom cukru we krwi. Jakie są rodzaje naturalnych substancji słodzących i co je wyróżnia?