Kliknij tutaj aby przejść do BrainMarket.cz

Ekstrakt z karczocha

Klasyfikacja:

Karczoch to gatunek ostu pochodzący z Morza Śródziemnego. Ekstrakt z karczocha zawiera wysokie stężenie związków zawartych w roślinie, dzięki czemu ma większe potencjalne korzyści zdrowotne niż spożywanie karczochów w kuchni. Ekstrakt powstaje z liści i korzeni, które są kruszone, liofilizowane9 i ostatecznie 6396mieszane z mieszaniną metanolu i wody. Zawiera błonnik, białko, witaminę C, K, B, magnez, potas, sód, mangan, wapń, cynk, luteolinę, kwas chlorogenowy, apigeninę, sterole, inulinę.

Ma działanie przeciwutleniające. Obniża poziom cukru i cholesterolu we krwi. Poprawia trawienie, wspomaga zdrowie wątroby, zwiększa produkcję żółci. Wspomaga zdrowie serca, reguluje ciśnienie krwi. Może łagodzić objawy jelita drażliwego (bóle brzucha, wzdęcia, zaparcia, skurcze).

Skutki uboczne obejmują alergie i wysoką zawartość inuliny.

Przeciwwskazania: kobiety w ciąży i karmiące piersią: brak dowodów dotyczących bezpieczeństwa, osoby z kamicą żółciową lub niedrożnością dróg żółciowych powinny unikać przyjmowania ekstraktu.

Znajdź kompozycję

1 2 3 4 5 6 a b c d e f g h i j k l m n o p q r s t u v w x y z

Blog

Fisetyna: nowa nadzieja dla zdrowia komórek
Fisetyna: nowa nadzieja dla zdrowia komórek
Fisetyna jest naturalnym flawonoidem występującym w niektórych owocach i warzywach, takich jak truskawki, jabłka, kiwi, pomidory i cebula. Związek ten cieszy się rosnącym zainteresowaniem ze względu na jego potencjalne korzyści zdrowotne, szczególnie w obszarach starzenia się i wspierania funkcji komórkowych.
Błędy w pielęgnacji skóry
Błędy w pielęgnacji skóry
Właściwa pielęgnacja skóry jest kluczem do zdrowego i promiennego wyglądu. Jednak wiele osób popełnia błędy, które mogą uszkodzić lub pogorszyć stan skóry. Przyjrzyjmy się najczęstszym błędom, których należy unikać.
Prebiotyki: odżywianie dla jelit i zdrowia
Prebiotyki: odżywianie dla jelit i zdrowia
Prebiotyki są jednym z najważniejszych czynników w utrzymaniu zdrowego układu trawiennego. W przeciwieństwie do probiotyków, które są bezpośrednio żywymi mikroorganizmami, prebiotyki są niestrawnym składnikiem żywności, który służy jako pożywienie dla pożytecznych bakterii w jelitach. Dlaczego są one tak ważne i gdzie możemy je znaleźć?
Naturalne substancje słodzące: Zdrowsza alternatywa dla cukru
Naturalne substancje słodzące: Zdrowsza alternatywa dla cukru
Naturalne słodziki stają się coraz bardziej popularne jako alternatywa dla rafinowanego cukru. Oferują one słodki smak, ale często o niższej zawartości kalorii i lepszych właściwościach odżywczych. Ponadto mogą być łagodniejsze dla naszego organizmu i mniej obciążać poziom cukru we krwi. Jakie są rodzaje naturalnych substancji słodzących i co je wyróżnia?