Ekstrakt z białej fasoli Phase 2®
Klasyfikacja:
Phase 2® to opatentowany naturalny składnik, ekstrakt z białej fasoli, który zmniejsza trawienie i wchłanianie skrobi. Jest to pierwszy klinicznie potwierdzony bloker węglowodanów. Ekstrakt z białej fasoli zawiera fazolinę, substancję, która może tymczasowo neutralizować enzym alfa-amylazę, który jest odpowiedzialny za rozkładanie złożonych węglowodanów/skrobi na cukry proste podczas trawienia. Zmniejsza to rozkład skrobi w układzie trawiennym, a także zapobiega przekształcaniu nadmiaru cukru w tłuszcz, dzięki czemu skrobia przechodzi przez układ trawienny niestrawiona i nie jest wchłaniana przez organizm.
Wyciąg z białej fasoli wspomaga odchudzanie, zapobiega otyłości. Zwiększa energię i wydolność fizyczną. Zmniejsza objawy zapalenia stawów, zmniejsza ryzyko cukrzycy i zwalcza insulinooporność, zmniejsza ryzyko chorób serca i zmniejsza ryzyko raka okrężnicy.
Wyciąg z białej fasoli wspomaga odchudzanie, zapobiega otyłości. Zwiększa energię i wydolność fizyczną. Zmniejsza objawy zapalenia stawów, zmniejsza ryzyko cukrzycy i zwalcza insulinooporność, zmniejsza ryzyko chorób serca i zmniejsza ryzyko raka okrężnicy.
Blog
Fisetyna: nowa nadzieja dla zdrowia komórek
Fisetyna jest naturalnym flawonoidem występującym w niektórych owocach i warzywach, takich jak truskawki, jabłka, kiwi, pomidory i cebula. Związek ten cieszy się rosnącym zainteresowaniem ze względu na jego potencjalne korzyści zdrowotne, szczególnie w obszarach starzenia się i wspierania funkcji komórkowych.
Błędy w pielęgnacji skóry
Właściwa pielęgnacja skóry jest kluczem do zdrowego i promiennego wyglądu. Jednak wiele osób popełnia błędy, które mogą uszkodzić lub pogorszyć stan skóry. Przyjrzyjmy się najczęstszym błędom, których należy unikać.
Prebiotyki: odżywianie dla jelit i zdrowia
Prebiotyki są jednym z najważniejszych czynników w utrzymaniu zdrowego układu trawiennego. W przeciwieństwie do probiotyków, które są bezpośrednio żywymi mikroorganizmami, prebiotyki są niestrawnym składnikiem żywności, który służy jako pożywienie dla pożytecznych bakterii w jelitach. Dlaczego są one tak ważne i gdzie możemy je znaleźć?
Naturalne substancje słodzące: Zdrowsza alternatywa dla cukru
Naturalne słodziki stają się coraz bardziej popularne jako alternatywa dla rafinowanego cukru. Oferują one słodki smak, ale często o niższej zawartości kalorii i lepszych właściwościach odżywczych. Ponadto mogą być łagodniejsze dla naszego organizmu i mniej obciążać poziom cukru we krwi. Jakie są rodzaje naturalnych substancji słodzących i co je wyróżnia?