CaAKG
Klasyfikacja:
Další názvy:
Korzyści CaAKG Alfa-ketoglutaran wapnia
Jest to specjalna forma mineralnego wapnia, która może być stosowana w celu optymalizacji poziomu wapnia we krwi z powrotem do normy. Alfa-ketoglutaran wapnia wiąże nadmiar fosforanów i odprowadza je jako odpady, przywracając normalną równowagę wapnia i fosforanów w organizmie.
AKG jest naturalnie wytwarzany przez organizm, ale od wieku około 40 lat jego produkcja spada. Badania pokazują, że CaAKG pomaga wydłużyć życie i zdrowie oraz zmniejsza liczbę problemów związanych z wiekiem w późniejszym okresie życia o do 40%.
CaAKG jest znany jako suplement przeciwstarzeniowy. Przynosi również korzyści pacjentom z nadczynnością przytarczyc, ponieważ zmniejsza podwyższone stężenie fosforanów we krwi.
Alfa-ketoglutaran wapnia może być przydatny jako suplement dla kulturystów, którzy często mają niski poziom wapnia z powodu wysokiego spożycia białka. Ca-AKG może pomóc wspierać energię komórkową w celu utrzymania witalności i struktury DNA.
Blog
Kurkuma dla zdrowia: Co powinieneś wiedzieć o kurkuminie
Kurkuma, znana również jako "złota przyprawa", jest korzeniem rośliny Curcuma longa, która pochodzi z Azji Południowo-Wschodniej. Ta żółta przyprawa jest nie tylko istotną częścią kuchni indyjskiej, ale słynie również z korzyści zdrowotnych, które wynikają głównie z aktywnego składnika kurkuminy. W ostatnich latach kurkuma i kurkumina zyskały wiele uwagi ze względu na swoje potencjalne korzyści zdrowotne, które obejmują wzmocnienie układu odpornościowego, zarządzanie procesami zapalnymi i wiele innych.
L-teanina: aminokwas zapewniający spokój i skupienie
L-teanina to aminokwas najczęściej występujący w liściach zielonej herbaty. W naturalny sposób promuje spokój bez powodowania senności i jest znany ze swojego wpływu na relaksację, poprawę koncentracji i zmniejszenie stresu. Dlatego też staje się coraz bardziej popularnym suplementem diety, występującym zarówno w naturalnych herbatach, jak i kapsułkach.
Kolagen: dla jędrnej skóry i zdrowych stawów
Kolagen jest niezbędnym białkiem budulcowym w organizmie, które jest niezbędne dla zdrowia skóry, stawów, kości i wielu innych tkanek. Stanowi on około 30% wszystkich białek w naszym organizmie i choć ciało naturalnie go produkuje, jego produkcja spada wraz z wiekiem. Skutkiem tego jest utrata jędrności skóry, większa podatność na zmarszczki oraz osłabienie stawów i kości.
Kakao: Bogate źródło przeciwutleniaczy i korzyści zdrowotnych
Kakao, główny składnik czekolady, jest obecnie znane jako "superżywność" ze względu na swoją wartość odżywczą i wiele korzyści zdrowotnych, jakie przynosi. Aztekowie i Majowie używali kakao nie tylko jako przysmaku, ale także jako środka leczniczego, a współczesne badania naukowe potwierdzają, że jest ono cennym źródłem przeciwutleniaczy, flawonoidów i minerałów.