Adzuki
Adzuki to mniejszy rodzaj fasoli, z której wytwarzana jest ta pasta. A teraz coś o ich pochodzeniu. Fasola adzuki to mniejsza czerwona fasola pochodząca z Chin. Jeśli masz bardziej wrażliwe trawienie i obawiasz się włączenia fasoli do swojej diety, fasola Adzuki jest dobrym miejscem do rozpoczęcia. Są one łatwiejsze do strawienia, a ich słodki smak może cię przekonać. Fasola adzuki jest bogata w składniki mineralne, zwłaszcza magnez, żelazo i potas. Oprócz zawartości tych składników odżywczych, adzuki promuje zdrowie nerek, co zapewniło mu zaszczytne miejsce w tradycyjnej medycynie chińskiej.obniżają one szkodliwy cholesterol LDL, a tym samym promują zdrowie serca i układu naczyniowego.
Jednym z powodów, dla których ludzie unikają fasoli, jest częściowo to, że oprócz różnych kasz, często nie wiedzą, jak je przygotować. Rośliny strączkowe, takie jak fasola adzuki czy fasola mung, doskonale komponują się z ryżem. Na przykład jaśminowym lub basmati, a także dobrze komponują się z warzywami gotowanymi na parze. W porównaniu do innych rodzajów fasoli, ich gotowanie zajmuje mniej czasu i mają słodszy smak.