Kliknij tutaj aby przejść do BrainMarket.cz

Adzuki

Klasyfikacja:
Další názvy:
Fasola adzuki, fasola adzuki

Adzuki to mniejszy rodzaj fasoli, z której wytwarzana jest ta pasta. A teraz coś o ich pochodzeniu. Fasola adzuki to mniejsza czerwona fasola pochodząca z Chin. Jeśli masz bardziej wrażliwe trawienie i obawiasz się włączenia fasoli do swojej diety, fasola Adzuki jest dobrym miejscem do rozpoczęcia. Są one łatwiejsze do strawienia, a ich słodki smak może cię przekonać. Fasola adzuki jest bogata w składniki mineralne, zwłaszcza magnez, żelazo i potas. Oprócz zawartości tych składników odżywczych, adzuki promuje zdrowie nerek, co zapewniło mu zaszczytne miejsce w tradycyjnej medycynie chińskiej.obniżają one szkodliwy cholesterol LDL, a tym samym promują zdrowie serca i układu naczyniowego.

Jednym z powodów, dla których ludzie unikają fasoli, jest częściowo to, że oprócz różnych kasz, często nie wiedzą, jak je przygotować. Rośliny strączkowe, takie jak fasola adzuki czy fasola mung, doskonale komponują się z ryżem. Na przykład jaśminowym lub basmati, a także dobrze komponują się z warzywami gotowanymi na parze. W porównaniu do innych rodzajów fasoli, ich gotowanie zajmuje mniej czasu i mają słodszy smak.

Znajdź kompozycję

1 2 3 4 5 6 a b c d e f g h i j k l m n o p q r s t u v w x y z

Blog

Kurkuma dla zdrowia: Co powinieneś wiedzieć o kurkuminie
Kurkuma dla zdrowia: Co powinieneś wiedzieć o kurkuminie
Kurkuma, znana również jako "złota przyprawa", jest korzeniem rośliny Curcuma longa, która pochodzi z Azji Południowo-Wschodniej. Ta żółta przyprawa jest nie tylko istotną częścią kuchni indyjskiej, ale słynie również z korzyści zdrowotnych, które wynikają głównie z aktywnego składnika kurkuminy. W ostatnich latach kurkuma i kurkumina zyskały wiele uwagi ze względu na swoje potencjalne korzyści zdrowotne, które obejmują wzmocnienie układu odpornościowego, zarządzanie procesami zapalnymi i wiele innych.
L-teanina: aminokwas zapewniający spokój i skupienie
L-teanina: aminokwas zapewniający spokój i skupienie
L-teanina to aminokwas najczęściej występujący w liściach zielonej herbaty. W naturalny sposób promuje spokój bez powodowania senności i jest znany ze swojego wpływu na relaksację, poprawę koncentracji i zmniejszenie stresu. Dlatego też staje się coraz bardziej popularnym suplementem diety, występującym zarówno w naturalnych herbatach, jak i kapsułkach.
Kolagen: dla jędrnej skóry i zdrowych stawów
Kolagen: dla jędrnej skóry i zdrowych stawów
Kolagen jest niezbędnym białkiem budulcowym w organizmie, które jest niezbędne dla zdrowia skóry, stawów, kości i wielu innych tkanek. Stanowi on około 30% wszystkich białek w naszym organizmie i choć ciało naturalnie go produkuje, jego produkcja spada wraz z wiekiem. Skutkiem tego jest utrata jędrności skóry, większa podatność na zmarszczki oraz osłabienie stawów i kości.
Kakao: Bogate źródło przeciwutleniaczy i korzyści zdrowotnych
Kakao: Bogate źródło przeciwutleniaczy i korzyści zdrowotnych
Kakao, główny składnik czekolady, jest obecnie znane jako "superżywność" ze względu na swoją wartość odżywczą i wiele korzyści zdrowotnych, jakie przynosi. Aztekowie i Majowie używali kakao nie tylko jako przysmaku, ale także jako środka leczniczego, a współczesne badania naukowe potwierdzają, że jest ono cennym źródłem przeciwutleniaczy, flawonoidów i minerałów.