Kliknij tutaj aby przejść do BrainMarket.cz

Adzuki

Klasyfikacja:
Další názvy:
Fasola adzuki, fasola adzuki

Adzuki to mniejszy rodzaj fasoli, z której wytwarzana jest ta pasta. A teraz coś o ich pochodzeniu. Fasola adzuki to mniejsza czerwona fasola pochodząca z Chin. Jeśli masz bardziej wrażliwe trawienie i obawiasz się włączenia fasoli do swojej diety, fasola Adzuki jest dobrym miejscem do rozpoczęcia. Są one łatwiejsze do strawienia, a ich słodki smak może cię przekonać. Fasola adzuki jest bogata w składniki mineralne, zwłaszcza magnez, żelazo i potas. Oprócz zawartości tych składników odżywczych, adzuki promuje zdrowie nerek, co zapewniło mu zaszczytne miejsce w tradycyjnej medycynie chińskiej.obniżają one szkodliwy cholesterol LDL, a tym samym promują zdrowie serca i układu naczyniowego.

Jednym z powodów, dla których ludzie unikają fasoli, jest częściowo to, że oprócz różnych kasz, często nie wiedzą, jak je przygotować. Rośliny strączkowe, takie jak fasola adzuki czy fasola mung, doskonale komponują się z ryżem. Na przykład jaśminowym lub basmati, a także dobrze komponują się z warzywami gotowanymi na parze. W porównaniu do innych rodzajów fasoli, ich gotowanie zajmuje mniej czasu i mają słodszy smak.

Znajdź kompozycję

1 2 3 4 5 6 a b c d e f g h i j k l m n o p q r s t u v w x y z

Blog

Fisetyna: nowa nadzieja dla zdrowia komórek
Fisetyna: nowa nadzieja dla zdrowia komórek
Fisetyna jest naturalnym flawonoidem występującym w niektórych owocach i warzywach, takich jak truskawki, jabłka, kiwi, pomidory i cebula. Związek ten cieszy się rosnącym zainteresowaniem ze względu na jego potencjalne korzyści zdrowotne, szczególnie w obszarach starzenia się i wspierania funkcji komórkowych.
Błędy w pielęgnacji skóry
Błędy w pielęgnacji skóry
Właściwa pielęgnacja skóry jest kluczem do zdrowego i promiennego wyglądu. Jednak wiele osób popełnia błędy, które mogą uszkodzić lub pogorszyć stan skóry. Przyjrzyjmy się najczęstszym błędom, których należy unikać.
Prebiotyki: odżywianie dla jelit i zdrowia
Prebiotyki: odżywianie dla jelit i zdrowia
Prebiotyki są jednym z najważniejszych czynników w utrzymaniu zdrowego układu trawiennego. W przeciwieństwie do probiotyków, które są bezpośrednio żywymi mikroorganizmami, prebiotyki są niestrawnym składnikiem żywności, który służy jako pożywienie dla pożytecznych bakterii w jelitach. Dlaczego są one tak ważne i gdzie możemy je znaleźć?
Naturalne substancje słodzące: Zdrowsza alternatywa dla cukru
Naturalne substancje słodzące: Zdrowsza alternatywa dla cukru
Naturalne słodziki stają się coraz bardziej popularne jako alternatywa dla rafinowanego cukru. Oferują one słodki smak, ale często o niższej zawartości kalorii i lepszych właściwościach odżywczych. Ponadto mogą być łagodniejsze dla naszego organizmu i mniej obciążać poziom cukru we krwi. Jakie są rodzaje naturalnych substancji słodzących i co je wyróżnia?